Amazoniet

Standaard

amazoniet

Ik geef iedere week een yoga les nav de kaarten van Anneke Agtenberg . Haar kaartenset heet deEssentie van Edele stenen. De kaart die Anneke afgelopen zondag, 22 november,  trok  heeft ze geplaatst op haar Facebookpagina “De Essentie van Edele stenen”. Voor degene die geen facebookpagina hebben en er bij mij naar vroegen. Hieronder de tekst.

“De kaart van de amazoniet geeft de energie aan van de komende week.

In het filmpje van enkele weken geleden waarin ik vertelde over de kaarten van november kwam de amazoniet ook voorbij. Deze kaart lag op de plek van vermeerdering, oftewel ‘wat zou toenemen’ in de maand november.
Kennelijk is het de komende week een mooie week om hieraan te werken.

De amazoniet gaat over expressie geven aan je uniekheid. Het gaat om jouw individualiteit die tot uiting mag komen.

In relaties tot anderen betekent dit dat je jezelf mag zijn. In hoeverre pas je je aan aan anderen? In hoeverre heb je nog de goedkeuring nodig van anderen? Kun je jezelf neerzetten op een manier die bij je past, ook al krijg je bezwaren of weerstand van anderen?
Je mag anders over bepaalde kwesties denken. Je mag anders in het leven staan. Hoe krachtig kun je wel niet worden, als je je niets meer van die buitenwereld gaat aantrekken en je eigen plan trekt?
Ik heb eerder al eens uitgelegd dat de amazoniet zijn naam te danken heeft aan de amazone maar dat deze steen daar helemaal niet vandaan komt. Hij wordt daar niet gevonden.
Ongeacht waar jij vandaan komt, mag jij ook zijn wie je bent en de dingen op jouw manier doen.

Ook in je werk mag je het anders doen dan anderen. Wat past bij jou? Wat hoort bij jou? Werk je voor jezelf? Waarin onderscheid je jezelf van anderen die hetzelfde doen? Deze week is een mooie tijd hier bij stil te staan.

Besef je wel hoeveel last er van je afvalt als je de dingen kunt doen zonder je druk te maken over wat een ander er van vindt?

Uiting durven geven aan jouw manier (waar dan ook bij) is nodig voor versterking van je persoonlijke en psychische kracht.

Anneke Agtenberg  ”

Bron : foto en tekst van facebookpagina van Anneke Agtenberg.

Het wordt dus een verrassende les, waarbij je kunt kijken bij welke houding jij je prettig voelt. We sluiten af met een heerlijke visualisatie om te kijken wat bij jou hoort, waarin jij je onderscheid van de ander en wat jouw schoonheid is en als afsluiting het mooi lied van David Lurey.

Fijne dag!

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@deyogaboerderij.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Plaats een reactie