Essentie van Edelestenen voor de maand December

Standaard

stenen december

Ik geef iedere week een yoga les nav de kaarten van Anneke Agtenberg . Haar kaartenset heet deEssentie van Edele stenen. De kaarten die Anneke afgelopen zondag, 29 november,  trok waren vier kaarten voor de energie van de maand december. Deze heeft ze geplaatst op haar Facebookpagina “De Essentie van Edele stenen”. Voor degene die geen facebookpagina hebben en er bij mij naar vroegen. Hieronder de tekst.

Dit keer dus vier kaarten om het vertrekpunt, wat wordt minder, wat meer en  wat zijn dan de mogelijkheden voor deze maand december in 2015.

“Als eerste trek ik de kaart van de barnsteen als vertrekpunt. Barnsteen staat voor warmte, werd vroeger in het vuur gehouden om een aangename geur te krijgen, verwarmen, aangenaam gevoel hebben, jezelf verwarmen, cocoonen. Zegt iets over goed voor jezelf mag zorgen, vuurtje in jezelf laten branden. Als je het koud hebt mag je je laten verwarmen, en dan kun je de ander verwarmen. Dus goed voor jezelf zorgen zodat je er ook voor een ander kunt zijn. Anders is het de verkeerde volgorde. Je kunt pas iets weggeven van datgene waar je genoeg van hebt, waar je emmer van overloopt. Als je iets weggeeft waar jezelf niet genoeg van hebt dan loop je er op leeg. En kun je de ander wel helpen maar help je jezelf niet en heb je te weinig energie om verder te gaan. Dit is dus het vertrekpunt en dit betekent dat je goed aandacht hebt besteed aan jezelf en aan wie je bent.
We vertrekken vanuit een punt waarin we goed voor onszelf hebben moeten zorgen. Dan kan vertaald worden in meerdere opzichten. Positief zijn. Het kan ook over geld gaan. Omdat vroeger de barnsteen ook wel werd gebruikt als ruilmiddel als geld. Je hebt  misschien financieel voorzichtig aan moeten doen of je hebt juist geïnvesteerd in iets wat voor jou een goed gevoel heeft gegeven.  Geld geïnvesteerd in je bedrijf, een kunstwerk, een huis . iets wat jou een goed gevoel terug geeft, een veilig gevoel, veilige omgeving, iets wat je vuurtje doet branden. Dus het kan altijd een andere uitleg hebben.

De bertrandiet is wat gaat afnemen. Het betekent dat je belemmeringen gaan afnemen voor iets waardoor spirituele ontwikkeling meer kans krijgt. Dus bij jezelf blijven en  open mag stellen voor intuïtieve ingevingen voor dingen die je gaat zien, bepaalde symbolen die je gaan opvallen, dingen die je hoort van andere mensen en waarvan je denkt dat moet ik onthouden want dat kan misschien invloed hebben op mezelf en wat af gaat nemen zijn de belemmeringen en dat je denkt dat je het niet kan of dat het wel wat voor je is en dat je te veel hebt gezocht maar het gaat om de spirituele ontwikkeling waarbij je een stapje verder kunt komen omdat het gene waar je eerst tegenop zag omdat je dacht dat je er niet goed genoeg voor was dat gaat nemen.

De weg wordt vrijgemaakt om daar meer mee te doen!

Juist omdat je goed voor jezelf hebt  gezorgd en ook naar binnen bent gekeerd en de warmte in jezelf hebt gezocht kan het zijn dat juist nu in de maand december meer vooruitgang komt op basis van je spirituele ontwikkeling daarmee bedoel ik niet dat je kunt praten met geesten en dat je van alles kunt zien, maar een spirituele ontwikkeling gaat ook om accepteren. Dus dat je snapt dat een positieve instelling helpt om iets aan de gang te krijgen of het gaat om dat je snapt hoe gedachtekracht werkt of synchroniciteit dat je begrijpt dat je anders met dingen mag omgaan. Dat is ook spirituele ontwikkeling. Iets waar je tegenop zag bijvoorbeeld, kun je nu makkelijker accepteren waardoor vooruitgang wordt geboekt .Er is iets gebeurt de afgelopen maanden / jaren waardoor je nu snapt dat je de volgende stap en de volgende tree kunt opstappen. Dus hele mooie ontwikkeling.

De maansteen is de energie die toeneemt. Meer intuïtie. Vrouwelijke energie. Wijsheid delen en ontvangen. Je krijgt nu de kans om meer open staan voor meer ontvankelijkheid en meer ontvangen. De spirituele ontwikkeling zorgt er dus voor dat je meer op je intuïtie durft te vertrouwen en geeft je een tevreden gevoel.
Blijf de maand december hieraan dus meer aandacht geven.  Mooie combinatie met de kaarten die al eerder waren, De maansteen kan ook staan voor je moeder. Je krijgt meer contact met haar of er is iets met je moeder wat meer aandacht vraagt,  dit kan in allerlei facetten. Maar blijf vooral bij je intuïtie.
Dit alles geeft meer kansen en kan meer lijden tot de energie van de bergkristal.  Je wordt krachtiger, helderder, energie, een toevoeging . Iets extra’s wat het kan afmaken. Zo toon je respect naar jezelf Het gaat je meer sterker maken. Je bent duidelijk en helder zonder dat het je moeite kost.

De bergkristal hebben we vaker gehad de afgelopen maanden maar het lijkt dat de hele ontwikkeling van de komende maand weer nieuwe ontwikkeling geeft in je persoonlijke ontwikkeling. Krachtiger! Duidelijker durft te zijn omdat je meer vertrouwen hebt in jezelf en in datgene wat je geleerd hebt en datgene wat die bertrandiet heeft toegevoegd, je belemmeringen gaan verdwijnen, en het meer luisteren naar je intuïtie dat dat je meer durft en lef geeft om duidelijk te zijn en om voor jezelf op te komen en om die grenzen te stellen.
Dat je denkt NU snap ik wat ik moet doen, de scherpe randjes zijn er nu af en ik weet nu hoe ik voor mezelf kan opkomen.
De barnsteen heeft er voor gezorgd dat je meer naar binnen bent gaan keren en voor jezelf hebt gezorgd en de bergkristal het meer naar buiten kan brengen en zo wil ik het en eigenlijk niet anders zonder discussies of hard te zijn je kunt het heel makkelijk doen en aangeven. Dus hele mooie ontwikkeling voor de maand december

En belangrijk is dat je het vertaalt naar je eigen thema.

Het is heel algemeen maar ik hoop dat je er iets mee kunt !  Kijk evt door middel van dagdromen van deze kaarten op het thema waar jij mee bezig bent

Het is een mooie kaartlegging, een spirituele maand waarin je mooi 2015 kunt afsluiten!

Tot snel en veel plezier en mooie dagen in december!

Anneke Agtenberg  ”

Bron : foto en filmpje van facebookpagina van Anneke Agtenberg.

Hierin vertelt Anneke zelf over de maand december in haar filmpje:

 

Aangezien we het vrouwelijke van de maan in ons naar boven moeten laten komen gaan we vrouwlijke , Yin- houdingen tijdens de les doen. Het wordt dus weer een heerlijke ontspannen yogales.

Fijne week!

Corine van Zoelen
www.deyogaboerderij.nl
info@deyogaboerderij.nl

Je kunt ook de Facebookpagina liken van De Yogaboerderij . Maar we zijn ook te volgen op Twitter, Pinterest en Periscope.

Plaats een reactie